Blerja e biletave të trenit zviceran në faqet e huaja, mund t’ju kursejë para

Shpërndaje lajmin

Është një fakt i njohur se blerja e mallrave të njëjta ose të ngjashme jashtë vendit ka të ngjarë të kushtojë më pak se blerja e tyre në Zvicër, përcjell albinfo.ch.
E njëjta gjë vlen edhe për biletat për trenat zviceranë.
Sipas një raporti, “njerëzit që rezervojnë udhëtimet e tyre me tren në Zvicër në Deutsche Bahn ose në faqen e internetit të SNCF [francez], mund të kursejnë deri në 10 për qind”.
Për shembull, një biletë e plotë, me një drejtim nga Lozanë për në Gjenevë, e blerë nga faqja e internetit e SNCF kushton 2.55 franga më pak se kur blihet nga faqja e Hekurudhave Federale Zvicerane (SBB).
Arsyeja për këtë pabarazi çmimesh është kursi i këmbimit midis frangut dhe euros, të cilat janë afër barazisë.
Megjithatë, raporti thekson se preferohet të mos paguhen biletat e trenit në faqet e huaja me kartë krediti, “në të kundërtën, kursimet mund të anulohen nga shtesa në valutë, e ngarkuar nga kompanitë e kartave të kreditit”.
Sistemet e pagesave në internet, si PayPal, janë të preferueshme në këto situata, tha Blick.

Leave a Reply

Your email address will not be published.