Blinken në Kiev, SHBA zbulon nëse do të dërgojë trupa për të luftuar në Ukrainë

0
Shpërndaje lajmin

Ndërsa udhëtimi i Blinken dhe Austin pa premtime për ndihmë të re ushtarake, dhe shënoi vizitën e nivelit më të lartë nga diplomatët amerikanë që nga fillimi i luftës, zyrtarët kanë theksuar se kjo nuk do të thotë se SHBA po përfshihet drejtpërdrejt.
“Presidenti ka qenë shumë i qartë se nuk do të ketë trupa amerikane që luftojnë në Ukrainë dhe kjo përfshin qiejt mbi Ukrainë”, tha një zyrtar i mbrojtjes për mediat amerikane.
“Kjo vizitë nuk paraqet përfshirje aktuale nga forcat amerikane,” shtuan ata.
Më herët gjatë luftës, presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i ishte lutur NATO-s të zbatonte një zonë ndalim-fluturimi në të gjithë vendin e tij, por ai u refuzua. Këtu është shpjegimi ynë se çfarë është një zonë ndalim-fluturimi dhe pse Perëndimi heziton ta zbatojë një të tillë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *