Britania do të paguajë ndikuesit e TikTok për të dekurajuar emigrantët

0
Shpërndaje lajmin

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar planifikon të përfshijë ndikues në TikTok në fushatën e saj për të dekurajuar imigracionin e paligjshëm në brigjet e saj, sipas draft dokumenteve të parë nga The Times.
Për tre vitet e fundit, Mbretëria e Bashkuar ka zhvilluar fushata reklamash me pagesë në mediat sociale për të penguar imigracionin e paligjshëm në Shqipëri, Francë dhe Belgjikë, duke u kërkuar njerëzve atje që të mos kalojnë Kanalin me varka të vogla. Nisma e re e Home Office – e cila kujdeset për imigracionin dhe pasaportat, drogën, politikën, krimin, kundërterrorizmin dhe policinë – do të zgjerojë fushatat në vende si Iraku, Egjipti dhe Vietnami, me plane për t’u zgjeruar në Turqi dhe Indi. Ideja e përfshirjes së ndikuesve për të përhapur mesazhin e qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar është gjithashtu e re.
Sipas The Times, Home Office ka redaktuar tashmë një listë të ndikuesve shqiptarë për të ndihmuar në përhapjen e mesazhit të saj, duke përfshirë një reper, dy humoristë, blogerë të stilit të jetesës, personazhe televizive dhe një shkrimtar udhëtimesh.
Zyra e Brendshme thuhet se ka një total prej 30,000 £ (mbi 35,000 €) për të paguar të gjithë influencuesit, me çdo pagë individuale të kufizuar në 5,000 £ (5,860 €). 15,000 £ (17,580 €) janë në dispozicion të departamentit ministror për të paguar për influencuesit në Egjipt dhe Vietnam, ndërsa shuma për t’iu kushtuar ndikuesve në Turqi, Indi dhe Irak ende nuk është vendosur. The Times raportoi se gjithsej 576,500 £ (675,000 €) ishin lënë mënjanë për pesë vendet.
“Veprim i pamëshirshëm”
Një zëdhënës i Home Office tha për Euronews se dokumenti i parë nga The Times ishte i vjetëruar, megjithëse departamenti në fakt po planifikon të zgjerojë fushatat e tij në vende të tjera, duke përfshirë Vietnamin, Irakun dhe Egjiptin dhe të përfshijë influencues në TikTok, transmeton albinfo.ch. “Kontrabandistët e njerëzve përdorin shpesh mediat sociale për të shpërndarë gënjeshtra dhe për të promovuar aktivitetet e tyre kriminale, dhe është jetike që ne të përdorim të njëjtat platforma për të informuar emigrantët për të vërtetat rreth kalimit të Kanalit dhe ardhjes ilegalisht në MB”, tha Ministria e Brendshme në një deklaratë. deklaratë e ndarë me Euronews.
Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Rishi Sunak e ka bërë një prioritet kryesor ndalimin e kalimeve të emigrantëve në Kanalin Anglez. Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Rishi Sunak e ka bërë një prioritet kryesor ndalimin e kalimeve të emigrantëve në Kanalin Anglez.James Manning/WPA Rota “Veprimi i pamëshirshëm që kemi ndërmarrë reduktoi kalimet me 36% vitin e kaluar, i cili pa kushte të ngjashme moti me vitin 2022. Nuk kërkojmë falje për përdorimin e çdo mjeti të nevojshëm për të ndaluar varkat dhe për të shpëtuar jetë.” Më shumë se 550,000 njerëz kanë kaluar Kanalin me varka të vogla që nga viti 2015, sipas të dhënave të fundit nga Home Office. Sipas numrave nga Zyra e Brendshme, aktiviteti me pagesë i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar në mediat sociale që synon Shqipërinë arriti në mbi 946,000 njerëz dhe solli 231,000 klikime në faqen e internetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *