Britania e Madhe-emgrantëve të paligjshëm: Do t’ju ndalojmë dhe deportojmë në vendet tuaja

Shpërndaje lajmin

Britania e Madhe ka përcaktuar detajet e një ligji të ri që ndalon hyrjen e azilkërkuesve që mbërrijnë me varka të vogla përgjatë Kanalit të La Manshit, një propozim që disa organizata bamirëse thonë se mund të jetë jopraktik dhe të kriminalizojë përpjekjet e mijëra refugjatëve.
Kryeministri Rishi Sunak e ka ndalimin e mbërritjeve të anijeve një nga pesë prioritetet e tij kryesore, pasi numri i emigrantëve që mbërrijnë në bregun jugor të Anglisë u rrit në më shumë se 45,000 mijë vitin e kaluar, shkruan Reuters.
Sipas legjislacionit të ri, kushdo që arrin në këtë mënyrë do të pengohet të kërkojë azil dhe do të deportohet ose në atdheun e tij ose në të ashtuquajturat vende të treta të sigurta.
Zemërimi për imigracionin ka luajtur një rol përcaktues në politikën britanike gjatë dekadës së fundit dhe konservatorët e Sunak shpresojnë se duke mbajtur një linjë të ashpër ata mund të rindërtojnë popullaritetin e tyre, ndërsa pasojnë partinë kryesore opozitare Laburiste me rreth 20 pikë përqindje në sondazhet.
Agjencia e OKB-së për refugjatët tha se ishte “thellësisht e shqetësuar” nga propozimet, të cilat do t’u mohonin njerëzve të drejtën për azil “pa marrë parasysh sa të vërteta dhe bindëse” mund të jenë rastet individuale./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *