Bunkerët zviceranë kanë nevojë për rinovim

Shpërndaje lajmin

Zvicra ka një numër të mjaftueshëm të strehimoreve të mbrojtjes civile për gjithë popullsinë, por disa objekte duhet të modernizohen dhe të ripërdoren për përdorimin e synuar, përcjell albinfo.ch.
Kjo sepse që nga fundi i Luftës së Ftohtë, shumë nga këto ambiente, të cilat u ndërtuan dekada më parë, kanë rënë në gjendje jo të mirë.
Komponentët thelbësorë, si sistemet e ventilimit dhe filtrat e gazit, do të duhet të zëvendësohen. U takon kantoneve që ose të çmontojnë bunkerët që nuk janë më funksionalë ose të rinovojnë ata që mund të ruhen.
Qeveria federale dhe ajo kantonale po diskutojnë tani se si mund të ndërmerret kjo detyrë me synimin për të ofruar lehtësira të sigurta për të gjithë banorët e vendit në rast të një sulmi ose një tjetër emergjence.
Sot, Zvicra ka 360,000 strehimore komunale të afta për të akomoduar gjithë popullsinë në rast nevoje. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *