“Ulpiana” midis planeve të mëdha dhe dështimit

Që nga fundi i vitit 2016 udhëheqësit institucionalë kanë një destinacion të bukur e me alamet…

Botim reprezentativ jubilar për nder të arkeologut Nenad Cambi

Para pak kohësh në Split të Kroacisë doli nga shtypi, ndërsa më 8 korrik u përurua,…

Pandemitë bëjnë kërdi – dhe hapin horizonte të reja

Murtaja shënoi fundin e Mesjetës dhe fillimin e një rilindjeje të madhe kulturore. Pavarësisht hatasë së…

Gatime shqiptare nga Violeta Myftari

Violeta Myftari i gatuan dhe i fotografon vetë këto ushqime të shijshme. Ajo e ka mishëruar…

Loja e golfit në miniaturë

Në tetëmbëdhjetë fushat e kësaj hapësire zhvillohet loja e golfit në miniaturë. Sipërfaqja artificiale me pengesa…

Vazhdon ndërtimi i Muzeut të Historisë së Natyrës

Gati një muaj pasi Qeveria e Kosovës ka vendosur t’ia përgjysmojë buxhetin projektit për Muzeun e…