Çdo i katërti mjek në Zvicër, mbi 60 vjeç

0
Shpërndaje lajmin

Profesioni mjekësor ka punuar në 17,233 praktika mjekësore dhe qendra ambulatore, tha Zyra Federale e Statistikave për mjekët të martën. Ata ndanë 19,004 pozicione me kohë të plotë. Gjithsej 28.4% e këtyre profesionistëve ishin mbi 60 vjeç, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.
Ndër ofruesit e kujdesit parësor, përqindja e të moshuarve ishte 25,5%, dhe në praktikat dhe qendrat për shërbime të specializuara mjekësore ose me një gamë të përzier shërbimesh, 29,8%. Në vitin 2021, 44,3% e profesionit mjekësor ishin gra. Tek mjekët mbi 45 vjeç, përqindja e tyre ishte 39%, ndërsa tek ata nën 45 vjeç ishte 60.7%.
Praktikat e kujdesit parësor dhe ambulancat punësonin 47,9% gra. Në praktikat dhe qendrat e specializuara dhe të përziera, proporcioni ishte përkatësisht 41.8% dhe 44%.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *