Çdo ndërtesë e lartë në Zvicër duhet të ketë panele diellore

0
Shpërndaje lajmin

 
Nga 1 tetori panelet diellore do të jenë të detyrueshme për ndërtesat e reja që zënë një sipërfaqe prej mbi 300 m2, përcjell albinfo.ch.
Lidhur me këtë çështje, Këshilli i Shteteve po implementon një ligj të ri sipas së cilës çdo ndërtesë e lartë në vend duhet të ketë panele diellore dhe kjo është pozitive në mes të kësaj krize.
Qëllimi i ligjit të ri federal për këtë çështje është të sigurojë një furnizim afatshkurtër me energji elektrike gjatë sezonit të ftohtë, shpjegoi Élisabeth Baume-Schneider (PS/JU) në emër të komisionit.
Megjithatë, vetëm pak demokratë kundërshtuan votimin e djeshëm në Kombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *