Çfarë duhet të bëjnë banorët zviceranë për të mos u gjobitur në Francë

Share

261475220

Siç kanë zbuluar dhjetëra banorë të Gjenevës kohët e fundit, të shkosh nga Zvicra në Francë nuk është aq e thjeshtë sa dikur. Këtu është ajo që duhet të dini para se të kaloni kufirin.

Media zvicerane dhe franceze raportuan dje se gjatë fundjavës së 14 nëntorit, njësia e xhandarmërisë së motorizuar nga Saint-Julien-en-Genevois, një qytet francez ngjitur me Gjenevën, kreu kontrolle në dy pika doganore për të kontrolluar nëse udhëtarët kishin formën e lejes duhej të largoheshin nga shtëpia (vërtetimi) i kërkuar në Francë.

Kontrollet e 150 makinave dhe autobusëve ndërkufitarë të Gjenevës u bënë në doganat Collonges-sous-Salève dhe Perly.

Janë shpërndarë tridhjetë e gjashtë gjoba nga 150 euro secila.

Sidoqoftë, shkelësit nuk u kthyen në Zvicër aty për aty, pasi nuk ka bazë ligjore për një veprim të tillë.

Franca aktualisht është nën bllokim, megjithëse kufijtë mbeten të hapur.

Nuk ka asnjë përçarje në rrjetin e transportit ndërkufitar – qoftë në Tramvaj 17 ose në Léman Express.

Por të gjithë ata që kalojnë kufirin, edhe për një kohë të shkurtër, duhet të mbajnë një dokument, formë të nënshkruar që u kërkohet edhe banorëve francezë gjatë bllokimit – për të justifikuar një nga arsyet bindëse të parashikuara nga Ministria e Brendshme për të udhëtuar në territor.

Aktualisht njerëzit në Francë mund të largohen nga shtëpia vetëm për një nga disa arsye thelbësore të tilla si blerja e mallrave të domosdoshme, ushtrimet fizike, marrja e fëmijëve nga dhe në shkollë ose shkuarja në punë.

Vërtetimi është i disponueshëm në formë letre ose në celular, duke përfshirë një version në anglisht.

Ky vendim vlen jo vetëm për punëtorët ndërkufitarë që kthehen nga punët e tyre zvicerane në shtëpitë e tyre në Francë, por gjithashtu edhe për ata që shkojnë në Francë për të blerë.

Sipas Christian Dupessey, kryetari i bashkisë së Annemasse, qyteti francez që kufizohet me Gjenevën, zviceranët ende mund të vijnë në Francë për të bërë pazaret e tyre, për sa kohë që ata kanë dokumentet e kërkuara.

Nga 23 nëntori, Franca nuk do të jetë më në listën e vendeve në rrezik të Zvicrës, ndërsa banorët e Zvicrës janë të lirë të udhëtojnë në Francë. pa pasur nevojë për karantinë gjatë kthimit të tyre. /Albinfo.ch

 

The post Çfarë duhet të bëjnë banorët zviceranë për të mos u gjobitur në Francë appeared first on Albinfo.


Share

Komente