October 25, 2021

Çfarë duhet të bëni çdo natë para se të shkoni në shtrat?

Shpërndaje lajmin

Ndiheni i lodhur, por në të njëjtën kohë as nuk ju zë gjumi? Ekzistojnë tri zgjidhje themelore që do të garantojnë gjumin tuaj çdo natë.

1. Krijoni atmosferë

Krijoni atmosferën e përsosur për një udhëtim të qetë në vendin e ëndrrave, duke ndezur disa qirinj aromatik. Aromat më të zakonshme të rekomanduara për një gjumë të mirë janë livando dhe vanilje.

2. Ushtrime fizike

Zgjidhja e dytë është të ushtroni në natyrë të paktën tre orë para gjumit. Një nga arsyet që përfundojmë duke analizuar mbi pothuajse gjithçka që ka ndodhur gjatë ditës sonë është mungesa e oksigjenimit të trurit tonë dhe mungesa e çlodhjes fizike. Një alternativë tjetër është të kaloni ca kohë duke mësuar disa teknika të thjeshta meditimi.  Zakonet që duhet të përvetësoni për një gjumë të mirë dhe një zgjim të lehtë në mëngjes.

3. Shkëputuni nga teknologjia – Lidhuni me realitetin

Zgjidhja e tretë është një libër fizik. Ekspozimi ndaj dritës blu të një ekrani brenda një ore nga koha kur do të flemë e mban trurin tonë zgjuar. Pra, sipas hulumtimeve, zgjedhja e një libri në formë fizike dhe shfletimi i faqeve të tij është provuar se ju qetëson mendjen si me magji./albeu.com


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *