Çfarë duhet të dini për aplikacionin e ri të biletave të Gjermanisë prej 49 €

Shpërndaje lajmin

Data e nisjes për biletën e shumëpritur Deutschland – karta e udhëtimit mujore prej 49 € në mbarë Gjermaninë është tashmë e relizushme, sipas orarit aktual, oferta e biletave prej 49 € do të fillojë më 1 maj, përcjell albinfo.ch.
Përpara lansimit, një aplikacion i ri për smartphone i quajtur “Dein Deutschlandticket” është zhvilluar posaçërisht për shitjen e kartës mujore të udhëtimit prej 49 €. Ai do të jetë i disponueshëm në dyqanet e aplikacioneve këtë javë. Biletat do të jenë të disponueshme për t’u blerë paraprakisht nga 3 prilli.
Çfarë ofron aplikacioni “Dein Deutschlandticket”?
Sipas zhvilluesit Mobility Inside, aplikacioni do të lejojë që abonimet për biletën prej 49 € të hiqen dhe anulohen në vetëm disa hapa. Meqenëse oferta e reduktuar e udhëtimit do të jetë e disponueshme vetëm si një abonim mujor, por do të anulohet në baza mujore, lehtësia e përfundimit të abonimeve ka të ngjarë të bëhet një veçori e rëndësishme.
Aplikacioni i ri Mobility Inside do të lidhet gjithashtu me shërbimet e skuterit elektronik dhe ndarjes së biçikletave, dhe biçikletat dhe skuterët me qira do të jenë të disponueshme direkt në aplikacion. Megjithatë, këto nuk do të përfshihen në çmimin e biletës prej 49 €.
A do të disponohet bileta vetëm në aplikacionin e ri?
Ndërsa bileta “Dein-Deutschlandticket” është aplikacioni zyrtar i zhvilluar për shitjen e biletës prej 49 €, i mbështetur nga aksionerët që variojnë nga Aktiv Bus Flensburg deri në Deutsche Bahn, do të ketë mënyra të tjera për të blerë biletën.
Do të ketë gjithashtu një kartë chip – dhe gjithashtu do të jetë e mundur të përdoret një version i printuar i biletës, të paktën për të filluar.
Kompani të tjera transporti rajonale – si BVG në Berlin dhe Kölner Verkehrs-Betriebe (KVB) në Koln – do të ofrojnë gjithashtu biletën në aplikacionet e tyre.
Ndryshe nga shumë tarifa ekzistuese të abonimit, Deutschlandticket nuk ka asnjë dispozitë për të marrë pasagjerë të tjerë, madje as anëtarë të familjes, në mbrëmje ose në fundjavë. Vetëm fëmijët deri në moshën gjashtë vjeç mund të merren pa pagesë, gjë që ndodh tashmë me trenin dhe mjetet e tjera të transportit.
A do të ketë oferta shtesë?
Ka plane për të krijuar një lidhje midis biletës prej 49 € dhe biletave të punës me çmim të reduktuar. Qeveritë federale dhe shtetërore ranë dakord që kompanitë do të paguanin pesë për qind më pak për biletën kur e blinin atë nëse ua kalonin atë punonjësve të tyre me një zbritje prej të paktën 25 për qind.
Disa rajone po diskutojnë ofrimin e zbritjeve për nxënësit e shkollave, studentët dhe njerëzit që marrin përfitime sociale si shtesë ose si alternativë ndaj biletës prej 49 €. Baden-Württemberg tashmë ka lëshuar një biletë më të lirë për të rinjtë, megjithëse mbulon vetëm udhëtimet brenda shtetit. Gjithashtu janë duke u konsideruar edhe leje mujore shtesë për biçikleta. Ka gjithashtu thirrje për marrëveshje të veçanta për familjet – pasi sipas planeve aktuale çdo anëtar i familjes mbi moshën gjashtë vjeç do të duhet të blejë biletën e tij.
Kush do të përfitojë më shumë nga bileta e re?
Kursimet nga bileta prej 49 € varen nga përdorimi individual i transportit publik si dhe nga ofertat e mëparshme të biletave në rajonin përkatës.
Në shumicën e zonave metropolitane, çmimet aktuale të biletave mujore janë zakonisht dukshëm më të larta se 49 €, ndërsa në rajonet rurale ato shpesh janë edhe në intervalin treshifror. Prandaj, ata që udhëtojnë në periferi të qyteteve të mëdha dhe kushdo që mbulon rregullisht distanca më të gjata me transport publik ose udhëton shpesh në vende të ndryshme do të përfitojë shumë nga oferta.
Megjithatë, bileta prej 49 € është më pak tërheqëse për përdoruesit e transportit publik, të cilët tashmë përfitojnë nga ofertat me zbritje të tilla si biletat sociale, shpesh përdorin aranzhime të veçanta, si p.sh. bashkimi i automjeteve, ndajnë një biletë ose jetojnë në një rajon me lidhje të dobëta transporti.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *