Çfarë ndikimi ka sheqeri i lartë në tru?

0
Shpërndaje lajmin

Ekspertët raportojnë se personat e diagnostikuar me paradiabet që kanë një nivel të lartë sheqeri në trup kanë 54% më shumë shance të zhvillojnë sëmundje mendore se personat me nivele normale të sheqerit në gjak.
Në fakt paradiabeti shihet si periudha më e rrezikshme për ta zhvilluar këtë sëmundje për shkak të reaksioneve të ndryshme që ndodhin në tru.
Mjekët thonë se nivelet e larta të sheqerit edhe nëse nuk janë kronike shkaktojnë inflamacion
Me kalimin e kohës ky inflamacion i trurit nëse është kronik ndikon në plakjen më të shpejtë duke ndikuar tek sëmundjet që prekin mendjen.
Sheqeri bën që enët të ngushtohen, të ngurtësohen dhe të rrjedhin kimikate të dëmshme, duke shkaktuar kështu atë që quhet çmenduria vaskulare.
Ekspertët thonë se këto studime janë ende të hershme, por tregojnë një lidhje të qartë mes sheqerit dhe dëmtimit të trurit.
Kështu sugjerojnë që gjithnjë të mbani nën kontroll nivelet e sheqerit në mënyrë që të mbani larg të gjithë rreziqet që ai sjell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *