Cila është siguria e rrugëve pranë shkollave në Cyrih

0
Shpërndaje lajmin

Në fund të vitit 2022, një djalë vdiq në një aksident tragjik trafiku në Escher-Wyss-Platz. Parlamenti i qytetit të Cyrihut më pas trajtoi çështjen e sigurisë në kryqëzimin e trafikut.
Në fund të vitit 2022, një aksident tragjik në Escher-Wyss-Platz në Cyrih bëri bujë. Një djalë vdiq pak para Krishtlindjeve rrugës për në kopsht. Pasoi një debat për sigurinë e rrugëve shkollore. Çështja u bart në Parlamentin e qytetit të Cyrihut në verën e vitit 2023. Këshilli lokal i bëri thirrje Këshillit të qytetit të marrë masa të menjëhershme.
Këshilli i qytetit tani e ka respektuar këtë. Kufiri i shpejtësisë ishte 30. Këtë e konfirmoi Heiko Ciceri, shef i shërbimit të klientëve në departamentin e trafikut (DAV), i pyetur nga Blick. Megjithatë, do të duhet pak kohë përpara se kufiri i shpejtësisë të hyjë në fuqi.
Ka një afat 30 ditor për kundërshtim. Urdhri zbatohet vetëm kur kjo ka kaluar pa kundërshtime dhe tabelat përkatëse janë vendosur rreth Escher-Wyss-Platz. “Urdhri është ligjërisht i detyrueshëm vetëm kur vendoset sinjalistika. “Për mendimin tim, kjo nuk do të ndodhë deri në shkurt ose mars”, thotë Ciceri.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *