October 28, 2021

Cilat janë kushtet themelore për të blerë shtëpi në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Komunat zvicerane me nivelet më të larta të pronësisë së shtëpive (37%) kanë midis 10,000 dhe 15,000 banorë, një normë që tejkalon komunat më të vogla me më pak se 10,000 banorë (31%).

Në një nivel kantonal, kantonet me normat më të ulëta të pronësisë së shtëpive ishin Gjeneva (18.1%) dhe Baselstadt (15.8%). Këto dy kantone janë të dyja kryesisht urbane, ku konkurrenca për hapësirë ​​është e lartë. Kantone më pak të populluara me norma të larta të pronësisë së shtëpive përfshijnë Valais (54.5%), Jura (49.9%), Solothurn (47.3%) dhe Aargau (47.3%). Vaud (29.8%), Cyrihu (27.7%) dhe Berni (38.8%), kantone të mëdha me qendra urbane ishin të gjitha në mes, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Blerja e pronës në Zvicër është e vështirë. Çmimet e pronave janë të larta krahasuar me të ardhurat dhe rregullat e huazimit bankar janë të rrepta. Bankat në Zvicër kërkojnë një depozitë minimale prej 20% dhe zakonisht japin hua deri në maksimum 5 herë të ardhurat vjetore. Dikush që dëshiron të blejë një apartament 1,000,000 CHF zakonisht do të ketë nevojë për një depozitë prej 200,000 CHF dhe të ardhura prej 200,000 CHF.

Në pjesët më të njohura të Zvicrës 1,000,000 CHF do të mjaftonin vetëm për të blerë një apartament të vogël.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *