Cilat janë rregullat e Covid-it për tregjet e Krishtlindjeve në Zvicër?

Share

Më shumë tregje pushimesh në gjithë Zvicrën do të hapen para fundit të nëntorit, këto janë rregullat që duhet të dini përpara se të shkoni, transmeton albinfo.ch.

Shumica (edhe pse jo të gjitha) tregjet zvicerane janë rikthyer sërish këtë vit, duke sjellë të paktën pak rehati dhe gëzim.

Në qendër të kësaj teme, veçanërisht lidhur me lëvizjen e lirshme, është përdorimi i certifikatave Covid.

Certifikatat janë të detyrueshme në të gjitha zonat e mbyllura ku shërbehen ushqime dhe pije, por nëse kërkohet apo jo për të hyrë në treg është paksa një zonë gri – ose, më konkretisht, e kuqe dhe portokalli.

Arsyeja pse disa tregje kërkojnë certifikata dhe të tjerët jo është interpretimi i tyre i rregullave federale.

Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) ka vendosur tri zona – të kuqe, portokalli dhe të verdhë – secila duke përcaktuar se në çfarë mase duhet të përdoret certifikata, transmeton tutje albinfo.ch.

Zona e kuqe liston, përveç vendeve dhe aktiviteteve të tilla si restorante dhe bare, evente në shkallë të gjerë për mbi 1000 njerëz. Ngjarjet e zonës së kuqe kërkojnë një certifikatë Covid.

Zona portokalli, nga ana tjetër, përfshin “ngjarjet publike me audiencë ose spektatorë (deri në 1000 persona)” si dhe “panaire tregtare dhe konsumatore me më shumë se 1000 vizitorë”.

Për ngjarjet portokalli, certifikata nuk kërkohet dhe “bizneset janë të lira të vendosin nëse duan të kufizojnë aksesin për njerëzit me certifikatë Covid. Nëse e bëjnë, ata mund të heqin dorë nga masat paraprake, kufizimet në kapacitet dhe mbledhjen e të dhënave të kontaktit”, tha BAG.

Tregjet e Krishtlindjeve nuk përmenden në mënyrë specifike në asnjërën zonë, disa organizatorë po respektojnë masat më strikte, ndërsa të tjerë kanë zgjedhur, arbitrarisht, të miratojnë rregullat më pak strikte portokalli.

 

Këto janë tregje që përputhen me rregulloret e zonës së kuqe, që do të thotë se kërkohet një certifikatë e vlefshme Covid.

 

Gjenevë, 18 deri më 26 nëntor

Kushtet e hyrjes në tregun Jardin Anglais: kushdo mbi moshën 16 vjeç duhet të ketë një certifikatë të vlefshme Covid dhe një dokument identiteti.

Brenda tregut nuk ka nevojë për maskë, dhe do të keni akses në të gjithë infrastrukturën e brendshme dhe të jashtme.

 

Cyrih, Weinachtsdorf, 25 nëntor deri më 23 dhjetor

Për të hyrë në këtë treg, personave mbi 16 vjeç do t’u duhet “një certifikatë zvicerane ose e BE-së dhe një ID e vlefshme”, edhe për jashtë.

Nëse keni një certifikatë jashtë BE-së me një vaksinë të miratuar nga OBSH (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac dhe Covaxin), duhet ta konvertoni kalimin tuaj në një certifikatë zvicerane.

Ju mund të merrni informacione për konvertimin e certifikatës tuaj këtu:

Kanton për kanton: Si mund të marrin vizitorët certifikatën Covid të Zvicrës

 

Bern, Sternenmarkt, 25 nëntor deri më 31 dhjetor

“Ngjarja jonë bazohet në kërkesat FOPH të kontrollit të aksesit 3G me certifikatë”, thanë organizatorët.

Rregullat e hyrjes në treg janë identike me ato të Cyrihut: të gjithë mbi 16 vjeç duhet të paraqesin një certifikatë dhe identifikim dhe të kenë leje shëndetësore jashtë BE-së të konvertuara në versionin zviceran.

 

Bazel, 28 nëntor deri më 23 dhjetor

Ndërsa organizatorët fillimisht thanë se certifikatat nuk do të kërkoheshin për të hyrë në tregjet e saj në Barfüsserplatz dhe Münsterplatz, ata ndryshuan rregullin më 17 nëntor.

“Individët e moshës 16 vjeç e lart duhet të paraqesin një certifikatë Covid dhe një ID zyrtare për të hyrë në ambientet e brendshme të restoranteve, institucioneve kulturore dhe ambienteve rekreative dhe për të marrë pjesë në ngjarje të caktuara”, thanë ata.

 

Lozanë, 28 nëntor deri më 23 dhjetor

Certifikata nuk kërkohet për zonat e jashtme, por është e detyrueshme për të hyrë në baret e brendshme dhe restorantet.

Për të shmangur nevojën për të treguar certifikatën tuaj sa herë që hyni në një zonë të mbyllur ku shërbehet ushqimi, mund ta paraqisni certifikatën vetëm një herë në një nga hyrjet e tregut dhe të merrni një byzylyk që do t’ju japë akses në të gjitha restorantet e brendshme.

 

Montreux, 19 nëntor deri më 24 dhjetor

 

Tregu i Krishtlindjeve “është kryesisht i aksesueshëm pa maskë apo certifikatë Covid, por me distancim social”, thanë organizatorët.

Megjithatë, certifikata dhe karta e identitetit duhet të tregohen nga kushdo mbi 16 vjeç “për të hyrë në restorantet e shtëpive tona, në atraksionet e mbyllura/të brendshme dhe në disa nga zonat tona të ngrënies”.

A planifikoni të vizitoni tregje të tjera nga ato të përmendura më lart?

Kjo faqe liston të gjitha tregjet e planifikuara të zhvillohen në Zvicër në ditët në vijim. Ju mund të klikoni në faqet e tyre zyrtare të internetit për të parë se cilat janë kërkesat e hyrjes.

Switzerland Christmas Market Opening Dates 2021 | Confirmed Dates So Far

Komento