January 19, 2022

Cilat kantone e kanë menaxhuar pandeminë më mirë e cilat më keq

Shpërndaje lajmin

Sipas statistikave nga raportet e BAG, Graubünden ka përballuar më së miri valën e dytë të pandemisë, sipas SonntagsZeitung, transmeton albinfo.ch.

Të gjitha të dhënat u bazuan në gjetjet e saj në shtatë tregues, duke filluar nga kufizimet shëndetësore, te strategjia e testimit, vdekshmëria e tepërt, fushata e vaksinimit dhe mbingarkesa e kujdesit intensiv.

Basel City dhe Basel-Country zënë përkatësisht vendet e dyta dhe të treta. Të tri kantonet testuan dhe vaksinuan shpejt popullatat e tyre, duke çuar në nivele të ulëta pozitiviteti dhe vdekjeje, transmeton tutje albinfo.ch.

Gjeneva performoi më së miri midis kantoneve frëngjishtfolëse, ndërsa St. Gallen, Jura dhe Fribourg janë në fund. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *