Çka duhet të dini për Ligjin e ndryshuar për Trafikun Rrugor

0
Shpërndaje lajmin

Këshilli Federal ka vënë në fuqi paketën e parë të ndryshimeve në Aktin e Trafikut Rrugor (SVG).
Në një njoftim, qeveria federale rendit ndryshimet në SVG.
Sanksionimi atyre që e tejkalojnë shpejtësinë
Tejkalimet e shpejtësisë do të vazhdojnë të sanksionohen me një dënim minimal prej një viti dhe heqje patentë shoferi prej dy vjetësh.
Megjithatë, gjykatave u jepet tani më shumë liri për të marrë parasysh rrethanat e rastit individual dhe për të shmangur vështirësitë e panevojshme.
Për shembull, nëse autori nuk është fajtor për një vepër penale, gjykata mund të shqiptojë një dënim më pak se një vit burg. Në rastin e një dënimi me burg më pak se një vit, kohëzgjatja e privimit tani mund të reduktohet në një vit, shkruan 20minuten.
Shkelësit që kanë patentë shofer në provë
Nëse mbajtësi i lejes së drejtimit në provë kryen kundërvajtje, periudha e provës nuk do të zgjatet dhe nuk do t’i hiqet leja e drejtimit. Periudha e provës zgjatet vetëm me një vit nëse patenta e shoferit në provë hiqet për kryerjen e një kundërvajtjeje të moderuar ose të rëndë. Patentë shoferi në provë skadon nëse gjatë periudhës së provës kryhet një kundërvajtje tjetër mesatarisht e rëndë ose e rëndë, përcjell albinfo.ch.
Lehtësim për organizatat e dritës blu
Autoritetet tani duhet të ulin dënimet për shkeljet joproporcionale të trafikut nga drejtuesit e një automjeti policie, zjarrfikëse, ambulance ose doganore në udhëtime pune urgjente ose taktikisht të nevojshme.
Për më tepër, tani vlerësohet vetëm diferenca në shpejtësinë që do të ishte e përshtatshme për operacionin dhe jo më ajo në shpejtësinë maksimale të treguar. Kohëzgjatja minimale ligjore e heqjes së patentës së shoferit mund të jetë gjithmonë e ulët, shkruan 20minuten.
Përgjegjësia edhe për personat juridikë
Përgjegjësia e pronarit tani nuk vlen vetëm për personat fizikë por edhe për personat juridikë. Kjo do të thotë se policia mund të ngarkojë edhe një kompani për gjoba nëse nuk i tregon policisë se kush e drejtonte automjetin e kompanisë në një moment të caktuar kohor, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *