Çmimet dhe qeveria, kur ilaçi mund të jetë më i dëmshëm se sa sëmundja

Shpërndaje lajmin

Hera e fundit në historinë e njerëzimit kur një vend ka funksionuar me çmime të përcaktuara nga qeveria ka qenë qeveria naziste gjermane. Ajo shpiku mes të tjerash, kuotat e importit dhe eksportit, (të cilat u kopjuan edhe nga vende të tjera) si dhe një ekonomi të centralizuar me çmime të komanduara nga lartë. Arsyeja […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *