Çmimet e hoteleve në Zvicër, çka ndryshon nga 1 dhjetori

Shpërndaje lajmin

Shumë agjenci dhe platforma online i bëjnë hotelet të nënshkruajnë kontrata që i ndalojnë ata të ofrojnë çmime më të ulëta se ato të ofruara nga agjencia ose platforma. Nga 1 dhjetori 2022, nuk do të jetë më e mundur të zbatohen ligjërisht këto marrëveshje pasi ato do të konsiderohen një praktikë e padrejtë tregtare.
Më 16 nëntor 2022, Këshilli Federal vuri në fuqi rregullore të reja që synojnë të sigurojnë që hotelet zvicerane të jenë në gjendje të vendosin lirisht çmimet dhe ofertat e tyre pavarësisht nga çdo kontratë që mund të kenë nënshkruar, përcjell albinfo.ch.
Ndalimi i ri u mundëson hoteleve të promovojnë shitjet e drejtpërdrejta nëpërmjet faqeve të tyre të internetit dhe çmime më të ulëta për të forcuar konkurrencën e tyre. Platformat ngarkojnë komisione në mënyrë që hotelet të mund të gjenerojnë marzhe më të larta në shitjet direkte.
Përveç kësaj, konsumatorët që planifikojnë pushime në Zvicër së shpejti mund të përfitojnë nga zhvillimi i një refleksi për të kontrolluar faqet e internetit të hoteleve për të parë nëse mund të gjejnë një çmim më të ulët se ai i shfaqur në faqet e internetit të agjencive të udhëtimit.
Vendet fqinje kanë vendosur tashmë ndalime për këto klauzola të kontratës anti-konkurruese, kështu që lejimi i praktikës për të vazhduar në Zvicër do t’i kishte lënë hotelet zvicerane në disavantazh, tha qeveria zvicerane, përcjell tutje albinfo.ch.
Ndryshimi ligjor prek ligjin civil, kështu që shkeljet nuk do të vijnë me dënime penale. Megjithatë, klauzola të tilla do të konsiderohen antikonkurruese dhe të pazbatueshme dhe për këtë arsye do të kundërshtohen më lehtë në gjykatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *