Covid 19: Përgatitja e qeverisë zvicerane për vjeshtën

Shpërndaje lajmin

Qeveria zvicerane ka konfirmuar se të gjitha kufizimet e mbetura për korona do të përfundojnë të premten.
Por thotë se ka plane të gatshme për të shkuar nëse shkalla e shtrimit në spital rritet përsëri – që pritet të vijë këtë vjeshtë.
Ministri i Shëndetësisë, Alain Berset, thotë se rregullat aktuale mund të hiqen pasi strategjia për t’u siguruar që sistemi shëndetësor të mos jetë nën presion të madh është duke qenë i suksesshëm, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Por thotë se përgatitjet në rast të një vale të re në fund të verës tashmë janë duke u zhvilluar.
Qeveria po përgatitet për një lëvizje të re vaksinimi nëse është e nevojshme. Berset thekson se ata me të paktën 2 doza vaksine janë ende nën 70% dhe mbrojtja aktuale do të zvogëlohet.
Qeveria federale po u bën thirrje kantoneve që të jenë gati për testime dhe vaksinime masive në vjeshtë nëse është e nevojshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.