Cyrihu kërkon kremë kundër diellit falas

0
Shpërndaje lajmin

Dy politikanë po shtyjnë përpara një agjendë të rëndësishme sa i përket mbrojtjes nga rrezatimi në diell. Ata po bëjnë thirrje që kremi kundër diellit të jetë falas në Cyrih.
Kjo çështje mund të diskutohet shumë shpejt edhe në Bernë.
Në një mocion, Anna Gaff (PS) dhe Dominik Waser (Të Gjelbrit) kërkon që kremrat e diellit të sigurohen falas si pjesë e një fushate parandalimi në shkolla dhe në zonat e jashtme publike në qytetin e Cyrihut. “Në funksion të rritjes së incidencës së kancerit të lëkurës në popullatë, ne kërkojmë që qyteti i Cyrihut të bëhet më aktiv në parandalim”, tha Waser për 20 minuta.
Kërkesa nuk ndryshon asgjë për përgjegjësinë personale të popullatës.
“Në fund të fundit, të gjithë duhet të aplikojnë vetë krem kundër diellit, edhe nëse kanë një shpërndarës kremi kundër diellit. Nëse kremi kundër diellit gjendet pa pagesë në vendet e duhura, do të përdoret më shumë”, u shpreh tutje politikani, përcjell albinfo.ch.
Këshilli Bashkiak ende nuk ka komentuar mbi kërkesën.
Ndërkaq, Manuela Weichelt nga të Gjelbrit do të dëshironte të ofrojë mbrojtje nga dielli falas për të gjithë popullatën.
“Unë jam duke konsideruar të paraqes një propozim në sesionin e vjeshtës. Kremi kundër diellit falas me një filtër të lartë UV është një masë e rëndësishme parandaluese kundër kancerit të lëkurës”, tha ajo.
Ideja është pritur mirë nga Left-Green, politikania e PS-së, Yvonne Feri do të mbështeste një projekt të tillë në qytetet zvicerane.
Andri Silberschmidt nga FDP ka dalë kundër.
“Jam kundër financimit të kremës kundër diellit nga taksapaguesit për publikun e gjerë. Nëse shteti ka para për të financuar kremrat kundër diellit, ai duhet të ulë taksat”, u shpreh ajo, shkruan 20minuten.
Kohët e fundit njerëzve në Holandë u është dhënë krem kundër diellit falas nga dezinfektuesit e duarve në plazhe.
Ideja është pritur mirë edhe në Gjermani, qyteti i Norderstedt pranë Hamburgut ka vendosur gjithashtu nëntë shpërndarës për krem kundër diellit.
Në qytetet zvicerane të Bernës dhe Bazelit shpërndarësit e kremrave të diellit nuk janë ende një problem. Në Winterthur, nga ana tjetër, autoritetet mund të imagjinonin kryerjen e një konvertimi si pjesë e një fushate ndërgjegjësimi, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *