September 20, 2021

Cyrihu, një nga qytetet më të sigurta në botë

Shpërndaje lajmin

Tashmë dihet se Cyrihu njihet si një nga qytetet më të sigurta në botë – por një sondazh i ri tregon që banorët ende shmangin disa zona gjatë natës, transmeton albinfo.ch.

Sidoqoftë, banorët e Cyrihut shprehen se ka ende disa zona që ata përpiqen të shmangin gjatë natës, në një studim të fundit.

Indeksi i Qyteteve të Sigurta të Economist e renditi Cyrihun në 20 qytetet më të sigurta në botë gjatë tre vjetëve të fundit, ku Cyrihu u shfaq së bashku me Stokholmin, Amsterdamin dhe Kopenhagën.

Vlen të theksohet se sa u përket kategorive individuale të renditjes, Cyrihu doli veçanërisht mirë në sigurinë shëndetësore. Kategoria përfshin aksesin në kujdesin shëndetësor dhe kujdesin shoqëror, po ashtu edhe sigurimin e një mjedisi të shëndetshëm urban, përfshirë menaxhimin e trafikut dhe hapësirën e gjelbër, transmeton tutje albinfo.ch.

Qyteti zviceran gjithashtu renditej fort për sigurinë e infrastrukturës, një kategori e drejtuar përgjithësisht nga pasuria, sipas autorëve të raportit.

Në studim, banorët e Cyrihut ndjejnë që qyteti i tyre i lindjes është relativisht i sigurt.

98 për qind e banorëve ndihen shumë të sigurt ose mjaft të sigurt në qytet gjatë ditës, por jo edhe natën kur gjërat marrin një kthesë (të lehtë).

Pothuajse një në pesë (19 për qind) thanë se ndjehen pak ose shumë të pasigurt gjatë natës në Cyrih, transmeton albinfo.ch.

Gjysma (47 për qind) thanë se shmangin disa vende gjatë natës për arsye sigurie.

Sipas studimit, njerëzit e Cyrihut ndihen veçanërisht të pakëndshëm në rrethin Langstrasse, rripin e partisë së qytetit.

Të anketuarit gjithashtu thanë se Distrikti 4 (Aussersihl) dhe Distrikti 5 (Industriequartier) i bënë ata të ndihen të shqetësuar.

Përveç kësaj, të anketuarit thanë se përpiqen të shmangin parqet dhe stacionet e trenit gjatë natës, së bashku me “vendet e errëta”. /Albinfo.ch

 

 

 

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *