Dallime të mëdha në çmimin e karburantit në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Ka dallime të konsiderueshme në çmimin e karburantit në gjithë vendin, sipas organizatës automobilistike Touring Club Suisse (TCS): deri në 48 centë për litër për pa plumb 95 dhe 47 centë për naftë, përcjell albinfo.ch.
“Çmimi në pompë ndikohet nga disa kritere, si vendndodhja e stacionit (qyteti apo fshati, autostrada, zona kufitare, rajone të izoluara), qiraja e tokës ku ndodhet, niveli i pagës në rajonin në fjalë. dhe kostot e transportit të karburantit në këtë stacion”, tha TCS.
Sidoqoftë, një rrugë e tërthortë për të përfituar nga çmimet më të ulëta në pompë nuk është gjithmonë fitimprurëse, theksoi organizata. Një çmim më i ulët prej 5 centë për litër ia vlen vetëm për një devijim prej rreth 5 km dhe për një karburant prej të paktën 50 litrash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *