January 19, 2022

Deklaratat e Gërvallës nxisin reagime në Kosovë

Shpërndaje lajmin

Sekretari në detyrë i Partisë Demokratike të Kosovës, Betim Gjoshi, ka kritikuar deklarimet e ministres së Jashtme të Kosovës, Donika Gërvallës, e cila tha të shtunën se Kosova nuk i ka kryer detyrat e saj për t’u pranuar në Bashkimin Evropian.

Gjoshi ka shkruar se këto deklarime janë me prapavijë, pasi që sipas tij, Gërvalla po mundohet ta paraqesë liberalizimin e vizave “si një sukses të Qeverisë Kurti dhe jo si karotë për lëshimet që priten në dialogun me Serbinë”.

Ai ka shtuar se kushtet për procesin e liberalizimit të vizave janë plotësuar në Qeverinë Thaçi.

“Deklarata e ministres së Jashtme, Donika Schwarz, se Kosova nuk i ka kryer detyrat e saj dhe nuk duhet të fajësohet BE-ja është me prapavijë. Shwarz po mundohet ta paraqesë liberalizimin e mundshëm të vizave si një sukses të Qeverisë Kurti dhe jo si një karotë për lëshimet që po priten në dialogun me Serbinë dhe marrëveshjen finale”, ka shkruar tutje.

Edhe ushtruesi i detyrës së kryetarit të Organizatës së Veteranëve të Luftës së-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Faton Klinaku, ka reaguar pas deklaratave të Ministres së Jashtme të Kosovës, Donika Gërvalla,

Ai ka pyetur se “edhe sa kohë do të durojë kryeministri Kurti një ministre të tillë”.

“Të fajësosh Kosovën për mospërmbushje të kushteve duke ia lënë fajin asaj, e të mos e fajësosh BE-në, ku edhe zyrtarët e saj kanë thënë se janë përmbushur kriteret, por ka ‘divergjenca’ në BE, përveç se është amatorizëm politik, është edhe e dëmshme për Kosovën dhe nuk e di se edhe sa kohë kryeministri Kurti do ta durojë një ministre të tillë të jashtme”, ka shkruar ai në Facebook.

Të shtunën, Gërvalla e ka arsyetuar vonesën e Bashkimit Evropian në integrimin e vendeve ballkanike, meqë sipas saj, “Kosova dhe rajoni nuk i kanë kryer detyrat e shtëpisë”.

 

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *