“Dënimi 5 vjet deri në dënim me burg të përjetshëm”

Shpërndaje lajmin

UE duket se do të filloj me nxitim dhe me presion dialogun Kosovë-Serbi.
Ish-kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës Isa Mustafa, njëherësh ish-kryeministër, ka thënë se nëse themelohet Asociacioni i Komunave me Shumicë Serbe, ai duhet të bëhet sipas marrëveshjes së vitit 2013 ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.
”Të gjithë ne i kemi të qarta rrugët për me e bë ose jo asociacionin. Në qoftë se bëhet, bëhet sipas marrëveshjes së vitit 2013. Marrëveshja është mjaftë e përgjithshme sepse marrëveshja thotë se duhet të përcaktohen parimet. Ne në marrëveshjen e vitit 2015 kemi punuar në parimet, e jo në marrëveshje për themelim, sepse marrëveshja për themelim ka qenë e vitit 2013”, ka thënë Mustafa.
Lidhur me këtë për “Bota sot” ka komentuar juristi Muhamet Kelmendi, i cili ka thënë se pavarësisht verdiktit të Gjykatës Kushtetuese, ka mbetur baza e organizimit të këtij subjekti, e që këtë kurrsesi nuk duhet lejuar.
“Marrëveshja për Asociacionin serb të vitit 2013 dhe Marrëveshja më e thelluar për Asociacioni serb të vitit 2015. Pavarësisht verdiktit të Gjykatës Kushtetuese për Marrëveshjen për Asociacionin Serb në Kosovë të vitit 2015, ka mbetur baza e organizimit të këtij subjekti. Këtu është edhe konflikti më i madh midis Kosovës dhe të shtetit serb. Përkundrazi, duhet thënë, se Asociacioni Serb në Kosovë është hap i rëndësishëm, madje edhe themelor, mbi ndërtimin e Republikës serbe në Kosovë. Këtë kurrsesi nuk duhet lejuar. Këtej ka filluar në Kosovë një fushatë qesharake”, ka thënë juristi.
Sipas tij, anulimi i marrëveshjes për Asociacionin nga Gjykata Kushtetuese, nuk e largon Isa Mustafën nga përgjegjësia penale.
Në fund profesori shton se Kosova kurrsesi nuk duhet pranuar asnjë status të ri që është pushtet i dytë në Kosovë.
“Duhet thënë se Kosova kurrsesi nuk duhet pranuar asnjë status të ri që është pushtet i dytë në Kosovë. Minoriteti serb është i mbrojtur më mirë dhe më gjerë se vetë shqiptarët dhe të tjerët në Kosovë dhe këtu nuk ka ku shkon më tej. Çdo veprim tjetër është vdekjeprurës për Republikën e Kosovës”, përfundon ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *