Deputetët socialdemokrat paraqesin mocione për të frenuar rritjen e qirasë

0
Shpërndaje lajmin

Mocionet bëjnë thirrje për një moratorium për rritjen “abuzive” të qirasë, edhe nëse norma standarde e hipotekës rritet. Ky veprim do të zbatohej përkohësisht, derisa komunat dhe kantonet të vendosin masat e kontrollit të qirasë, përcjell albinfo.ch.
Megjithatë, deputetët kanë pak shpresë që mocionet të kalojnë në Parlament, pasi të gjitha propozimet e paraqitura në favor të qiramarrësve në seancat e mëparshme ishin fshirë.
Nëse kjo ndodh, partia e majtë e qendrës Socialdemokrate mund ta sjellë këtë çështje në referendum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *