Dermatologët e quajnë këtë përbërës një “mrekulli”

Shpërndaje lajmin

Acidi hialuronik, siç thonë ekspertët e lëkurës, bën mrekulli. Nëse nuk jeni të njohur me këtë përbërës që ndryshon lëkurën, acidi hialuronik është një përbërës natyral që gjendet në lëkurë që zvogëlohet me kalimin e moshës. Plus, është super hidratues, një gram acid hialuronik mund t’ju ndihmojë të mbani deri në 6 litra ujë në lëkurën tuaj.
Pra, a mund ta imagjinoni tani sa i fuqishëm dhe i vlefshëm mund të jetë serumi ose çdo produkt tjetër që përmban acid hialuronik? Që në aplikimin e parë siguron lagështi në shtresat e lëkurës.
Investimi në një produkt të mirë që përmban acid hialuronik është një mënyrë e thjeshtë për të rritur shëndetin e lëkurës tuaj. Gjithçka që duhet të bëni është të aplikoni një sasi të vogël çdo ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje dhe të bëni një masazh të lehtë. Në një kohë të shkurtër do të shijoni rezultate të shkëlqyera.
Përfitimet e acidit hialuronik:

Është një substancë natyrale e trupit që mban ujin dhe gjendet në lëkurë midis qelizave dhe fibrave të kolagjenit dhe ruan strukturën natyrale, elasticitetin dhe qëndrueshmërinë e lëkurës.
Rregullon rinovimin e qelizave dhe prodhimin e kolagjenit.
Molekulat e tij kanë aftësinë të mbajnë 1000 ujë më shumë se pesha e tyre, si rezultat i së cilës ruhet lagështia e lëkurës, për këtë arsye konsiderohet ideale për lëkurën e dehidratuar dhe të thatë.
Ka një efekt të fortë anti-rrudhë dhe antioksidant dhe për këtë arsye përdoret shpesh në produktet kundër plakjes së lëkurës.
Në kozmetikë, acidi hialuronik vjen nga ekstrakte të substancave natyrore ose është produkt i bioteknologjisë. Cilado qoftë origjina e tij, është plotësisht i sigurt për lëkurën dhe nuk shkakton efekte anësore.
Kur aplikohet në formë injeksioni, acidi hialuronik i siguron lëkurës qëndrueshmëri, volum, elasticitet dhe hidratim duke mbushur rrudhat dhe linjat e holla./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *