Dhjetëra-mijëra njerëz në Zvicër nuk i kanë kartat e sigurimit shëndetësor

Shpërndaje lajmin

Rritja e mprehtë e kostos së primeve për sigurimin e detyrueshëm shëndetësor ka shtyrë shumë njerëz të ndryshojnë operatorin e tyre në vitin 2023. Si rezultat i këtij ndërrimi masiv, kartat e reja të sigurimit nuk janë lëshuar ende dhe nuk janë dërguar te mbajtësit e policave, përcjell albinfo.ch.
Kartat për të gjithë transportuesit e sigurimeve lëshohen nga një filial i shoqatës së sigurimeve shëndetësore Santésuisse, zëdhënësi i së cilës, Manuel Ackermann, tha se vonesa është shkaktuar nga “numri jashtëzakonisht i madh” – tri herë më shumë se në një vit mesatar – i ndërprerësve.
Ndërsa mospasja e një karte sigurimi është një shqetësim i vogël në Zvicër, mund të jetë më shumë problem kur udhëtoni në BE, ku mungesa e kartës mund të nënkuptojë që spitalet në ato vende mund të kërkojnë nga banorët zviceranë të paguajnë për kujdesin mjekësor në vend.
Mbajtja e një certifikate sigurimi në vend të një karte mund të pranohet në disa spitale të huaja, por jo domosdoshmërisht kudo.
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *