DiCaprio e quan “historik” zyrtarizimin e Vjosës si Park Kombëtar

Shpërndaje lajmin

Qeveria e Shqipërisë e ka shpallur Park Kombëtar lumin Vjosa, që është lumi i fundit i egër në Evropë, përcjell albinfo.ch.
Ky vendim u mor gjatë mbledhjes së ekzekutivit shqiptar më 13 mars dhe u bë publik nga ministrja e Mjedisit, Mirela Kumbaro. Ndërkohë, dje më 15 mars Vjosa si Park Kombëtar u zyrtarizua.
Për këtë ka reaguar dhe aktori Leonardo Di Caprio, i cili ka lobuar shumë në arritjen e kësaj dite.
“Është bërë historia. Bashkëpunimi mes qeverisë shqiptare, shoqërisë civile dhe biznesit ka krijuar Parkun e parë Kombëtar të Lumit të Egër në Evropë. Lumi Vjosa do të rrjedhë i lirë përgjithmonë, nga burimi në det, për ta shijuar brezat e ardhshëm. Një vizion i ri për ruajtjen globale të ujit është këtu. Urime për të gjithë ata që e bënë realitet këtë përpjekje të mahnitshme!” shkroi ai në faqen e tij zyrtare në Instagram.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *