Dikur ishte njeriu i dytë më i pasur në Azi, ndërsa tani ka humbur 90% të pasurisë së tij

Shpërndaje lajmin

Dikur Hui Ka Yan ishte njeriu i dytë më i pasur në Azi, ndërsa tani pasuria e tij ka rënë nga 42 miliardë dollarë në kulmin e saj në 2017 në rreth 3 miliardë dollarë, sipas Indeksit të Miliarderëve Bloomberg.
Evergrande ka qenë në qendër të problemeve të pasurive të paluajtshme të vendit që nga viti 2021 me 300 miliardë dollarë detyrime. Hui përdori pasurinë e tij personale për të mbështetur kompaninë e tij, duke shitur shtëpinë dhe avionë privatë të tij, por kjo nuk ishte e mjaftueshme dhe Evergrande dështoi në dhjetor 2021.
Evergrande ka rreth 200,000 punonjës, grumbulloi më shumë se 110 miliardë dollarë në shitje në 2020 dhe zotëron më shumë se 1,300 zhvillime në më shumë se 280 qytete.
Hui nuk është i vetmi që ka parë shkatërrim masiv të pasurisë kohët e fundit. Elon Musk, CEO i Tesla, SpaceX dhe Twitter, është bërë personi i parë që ka humbur 200 miliardë dollarë pasuri, sipas Bloomberg muajin e kaluar.
Pjesa më e madhe e pasurisë së Musk është e lidhur në Tesla, e cila pa aksionet e saj të zhyten me 65% në 2022. /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *