Disa klube futbolli në Zvicër morrën 4 milionë CHF për humbjet e lidhura me Covid

0
Shpërndaje lajmin

Disa klube profesioniste të futbollit në Zvicër që kanë marrë fonde shtesë për humbjet e lidhura me Covid gjatë pandemisë duhet të rimbursojnë 4 milionë CHF tek autoritetet federale, njofton albinfo.ch.
Zyra Federale e Sportit tha këtë verë se klubet kryesore kishin marrë rreth 10 milionë CHF (10.3 milionë dollarë) shumë ndihmë shtetërore gjatë pandemisë – 6 milionë CHF për vitin 2020 dhe rreth 4 milionë CHF për vitin 2021.
Gjatë krizës, autoritetet federale mbështetën sportin zviceran në shumën prej 500 milionë CHF “për të shmangur një dobësim të strukturave të sportit zviceran”.
Të enjten, zyra e sportit konfirmoi se po kërkonte nga klubet e futbollit të rimbursonin 4 milionë CHF për vitin 2021.
“Për shkak të kompleksitetit ekstrem të situatës, u vendos që të kryhet një analizë e përgjithshme e paketës së stabilizimit 2020 dhe të hiqet një kërkesë për rimbursim. Nga ana tjetër, situata është ndryshe për vitin 2021”, thuhet në një komunikatë të Lidhjes së Jashtme.
“Nuk ka vend për manovrim për vitin 2021, sepse mekanizmat dhe problemet e hasura vitin e kaluar diheshin”.
Emrat e klubeve nuk janë bërë publike, por radio publike zvicerane, SRF, tha në korrik se nëntë klube nga Super Liga dhe Challenge League – dy ligat më të larta të futbollit zviceran – janë të përfshirë. Sipas raportit, klubet morën para nga dy programe të ndihmës shtetërore për të njëjtat humbje në ekipet e tyre amatore, të rinjsh dhe femra.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *