Disa kuriozitete për shalqirin, frutin tipik të verës

Shpërndaje lajmin

Meqenëse jemi në stinën e verës ja disa kuriozitete për shalqirin:
Ka rreth 95% ujë;
Ai mendohet të jetë kultivuar mbi 4000 mijë vite më parë në Afrikën Verilindore;
Fruti është i pasur me vlera ushqyese, vitamina A dhe C dhe antioksidantë;
Mendohet se përmirëson mjaft zemrën;
Redukton inflamacionet dhe stresin;
Ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve muskulore;
Përmirëson lëkurën dhe e bën më të shëndetshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.