Disa mënyra si të kuptoni se dikush po ju gënjen

0
Shpërndaje lajmin

Të mbrosh veten nga gënjeshtra është pothuajse e pamundur, por mund të përpiqesh të shmangësh njerëzit që thonë shumë gënjeshtra.
Një gënjeshtër u ndodh të gjithëve, por ka njerëz që gënjejnë pa turp. Disa nga këto gënjeshtra janë “gënjeshtra të vogla të bardha” që synojnë të mbrojnë ndjenjat e dikujt tjetër. Në raste të tjera, këto gënjeshtra mund të jenë shumë më serioze (si gënjeshtra në një jetëshkrim) ose edhe të keqe (të mbulosh një krim)
Shenjat e gënjeshtrës përfshijnë:
Jini të paqartë duke ofruar pak detaje
Përsëritni pyetjet përpara se të përgjigjeni
Nuk jepni detaje specifike kur një histori diskutohet
Gjeste të tilla si loja me flokët, shtypja e gishtave në buzë ose prekja e shpeshtë e majës së hundës
Si të dalloni se kush gënjen?
Gjuha e trupit | Për shembull, ngritja e shpatullave, mungesa e shprehjes, qëndrimi i mërzitur dhe sjelljet e kujdesit, si loja me flokët ose shtypja e gishtave te buzët, mund t’ia japin një personi që gënjen.
Shenja vokale | Një fjalim i pasigurt mund të kundërshtojë shqetësimin dhe vetëdijen e fajit. Nëse personi duket i pasigurt, ka më shumë gjasa që të paktën të perceptohet si gënjeshtër.
Sinjalet instinktive | Dëgjoni reagimet tuaja të zorrëve. Shpesh përshtypja e parë, në këtë fushë, ka një arsye të mirë për të ekzistuar. Mos e hidhni poshtë një ndjenjë, edhe nëse është e nxituar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *