Djersitje të ftohtë apo intensive? Lloji që ju ndjeni tregon një rrezik për shëndetin

Shpërndaje lajmin

Mjekja ruse, Lyudmila Lapa, shpjegoi se djersa e ftohtë e shoqëruar me një temperaturë të lartë tregon nevojën për t’u vizituar te një mjek.

Në një intervistë televizive, Lapa tregoi se djersitja i referohet dy gjërave: helmimit ose një rritje të temperaturës së brendshme të trupit, dhe djersa mund të jetë e ftohtë ose e nxehtë, pra secili rast tregon një çështje specifike.

Ajo thotë: “Kur djersa është e ftohtë, duhet t’i kushtoni vëmendje gjendjes së mushkërive. Për shkak se mund të tregojë fillimin e infeksioneve në to, ose përkeqësimin e një sëmundje kronike. Prandaj, temperatura duhet të matet. Nëse duket se është e lartë, mjeku duhet të thirret menjëherë, sepse ky është një tregues i rrezikshëm “.

Dhe ajo shton, djersitja intensive shpesh mund të tregojë se trupi është i ekspozuar ndaj një sulmi të fortë viral, dhe në këtë rast, duhet të konsultohet edhe një mjek, për të përcaktuar masat e nevojshme, raporton abcnews.al

Lapa thotë, se në përgjithësi duhet t’i kushtoni vëmendje këtij problemi dhe të takoni një mjek, sepse është një sëmundje që prek sistemin endokrin. Siç bëjnë të gjithë në rast të një rrahjeje të shpejtë të zemrës, pasi është një problem vërtet serioz./abcnews.al


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *