“Do amnistohen po hodhën armët”- Putin josh mercenarët e Wagner

0
Shpërndaje lajmin

Autoritetet ruse kanë ofruar amnisti për mercenarët e Wagner-it që pranojnë të hedhin armët e tyre, tha një ligjvënës nga Duma e Shtetit për median shtetërore ruse TASS.
“Sigurisht, ekziston një shans për të hedhur armët dhe për të shmangur ndëshkimin, dhe Presidenti foli gjithashtu për këtë,” tha për TASS kreu i Komitetit të Dumës Shtetërore për Ndërtimin e Shtetit, Pavel Krasheninnikov.
“Ne e dimë se mes tyre ka shumë njerëz që e kanë dëshmuar veten në operacionin special ushtarak dhe kemi respekt për ta”, tha ai, duke iu referuar termit të Rusisë për pushtimin e plotë të Ukrainës. “Për të mos e humbur amnistinë, ju duhet ta bëni atë sa më shpejt të jetë e mundur dhe të mos i nënshtroheni provokimeve nga udhëheqja e rebelëve.”
Krasheninnikov shtoi se Putini “foli në një mënyrë gjithëpërfshirëse” dhe tha se është thelbësore që ky informacion t’u jepet atyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *