Doda takon Yuri Kim: Pakt kombëtar për integrimin e Shqipërisë

0
Shpërndaje lajmin

Kryetarja e grupit parlamentar për demokraci dhe Integrim, Mesila Doda, zhvilloi gjatë ditës së martë një takim me Ambasadoren e SHBA të akredituar në Tiranë, Yuri Kim, në mjediset e Kryesisë së Kuvendit.
Në takim u diskutua lidhur me rëndësinë e marrëdhënieve strategjike të Shqipërisë me SHBA dhe rolin vendimtar që këto marrëdhënie kanë pasur në historinë e djeshme dhe të sotme të Shqipërisë.

Gjatë takimit u diskutua gjithashtu edhe mbi rolin e Parlamentit në integrimin e Shqipërisë, si edhe për situatën dhe nivelin e demokracisë në vend.
Doda nënvizoi rritjen e rolit monitorues dhe kontrollues të Parlamentit veçanërisht në situatën e sotme të hapjes së negociatave, ku është e nevojshme rritja e këtij roli dhe nevojën për një pakt kombëtar për integrimin, nga ana e të gjithë forcave politike në Shqipëri.
Ambasadorja Yuri Kim nga ana e saj nënvizoi se SHBA kanë qenë gjithmonë të angazhuar në rritjen e nivelit të demokracisë në vend, ku qytetarët duhet të ndjehen të pushtetshëm dhe të përfshirë.
/Abcnews.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *