Donald Trump paditet për herë të katërt

0
Shpërndaje lajmin

Donald Trump është paditur për herë të katërt, vendosi juria e madhe e Qarkut Fulton në Atlanta, Gjeorgji.
Ish-presidenti amerikan u akuzua si pjesë e hetimit për lobimin e tij për të përmbysur rezultatin e zgjedhjeve të Gjeorgjisë në vitin 2020.
Donald Trump akuzohet për 13 pika.
Këto përfshijnë ligjin kundër shantazhit, nxitjen e një zyrtari publik për të shkelur betimin e tij të besnikërisë, komplotin për të imituar një detyrë publike (historia e votuesve të rremë) dhe kryerjen e një sërë falsifikimesh, transmeton ansa përcjell albinfo.ch.
Vendimi i jurisë së madhe vjen në fund të një dite në të cilën u dëgjuan dëshmitarë të ndryshëm, duke përfshirë republikanin Geoff Duncan, ish-zëvendës guvernator i Gjeorgjisë.
Fillimisht një mbështetës i Trump, Duncan është bërë një nga armiqtë e tij më të zëshëm.
“Ai është kandidati më i keq ndonjëherë”, tha ai ndërsa doli nga salla e gjyqit pas depozitimit të tij nga juria e madhe.
Prokurori Rudolph Giuliani dhe ish-shefi i stafit Mark Meadows janë disa nga personat e tjerë të paditur nga juria e madhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *