November 29, 2021

Dyqanet në Gjenevë mund të qëndrojnë të hapura të shtunave deri në orën 19:00

Shpërndaje lajmin

Përveç referendumeve kombëtare, më 28 nëntor do të dalin për votim edhe një sërë çështjesh lokale në kantonin e Gjenevës.

Në Gjenevë votuesit do të thonë fjalën e tyre – për herë të tretë për një çështje ende të pazgjidhur: nëse do të zgjasin orarin e hapjes së dyqaneve.

Në mënyrë të veçantë në rrezik është lejimi i shitësve me pakicë të hapen për biznes tri të dielave në vit, përveç 31 dhjetorit, që është një festë publike në Gjenevë. Votuesit do të vendosin gjithashtu nëse dyqanet mund të qëndrojnë të hapura të shtunave deri në orën 19:00 – një orë më shumë se aktualisht.

Ndërsa sindikatat dhe grupet politike të krahut të majtë e kundërshtojnë ndryshimin e propozuar, të tjerët, duke përfshirë shoqatat e punëdhënësve dhe shitësit me pakicë, e mbështesin këtë propozim, duke argumentuar se hapjet e zgjeruara do të ndihmojnë “reduktimin e turizmit të blerjeve dhe blerjeve online” në Francën fqinje, sipas Louise Barradi, presidente e Federatës së Tregtisë së Gjenevës.

 

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *