E diel dhe e hënë: Dita e Falënderimeve zvicerane

0
Shpërndaje lajmin

Ndryshe nga Amerika e Veriut, ku Dita e Falënderimeve festohet në vjeshtë (tetor në Kanada dhe nëntor në Shtetet e Bashkuara), versioni zviceran – pa gjelin e detit – shënohet të dielën e tretë të shtatorit.
E njohur si Eidgenössischer Dank-, Buss- und Bettag në gjermanisht, Jeûne fédéral në frëngjisht, Digiuno federale në italisht dhe Rogaziun federala në romansh, Dita Federale e Falënderimeve, Pendimit dhe Lutjes festohet në gjithë Zvicrën, me përjashtim të Gjenevës, e cila ka festën e saj të krahasueshme, le Jeûne genevois, që e festoi këtë vit më 7 shtator, përcjell albinfo.ch.
E hëna e datës 18 do të jetë një festë publike në gjithë Zvicrën – me përjashtim të Gjenevës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *