E punuar nga printerat 3 D, NASA nxjerr fotot e raketës së veçantë

0
Shpërndaje lajmin

Fotoja e ditës është publikuar nga NASA, sot, 6 prill.
Kjo është raketa Terran 1 e Relativitetit, e cila është kryesisht e printuar 3D. Ajo djeg një lëndë djegëse kriogjenike të përbërë nga metani i lëngshëm dhe oksigjeni i lëngshëm (metaloks).
Në këtë pamje nga afër të një lëshimi të Terran 1 natën e 22 marsit nga Kepi Canaveral, copa akulli mund të shihen duke rënë ndërsa rrymat e shkarkimit blu të ndezur rreshtojnë nëntë motorët e tij.

Në fluturimin kryesisht të suksesshëm, raketa inovative arriti ndërprerjen kryesore të motorit, por ra nën orbitë pas një anomalie në fillimin e fazës së dytë të fluturimit.
Sigurisht që kjo raketë nuk ishte menduar kurrë të udhëtonte në Mars. Megjithatë, metani dhe përbërësit e oksigjenit të lëngshëm të karburantit mund të bëhen vetëm nga materialet që gjenden në Planetin e Kuq. Metaloksi i prodhuar në Mars mund të përdoret si lëndë djegëse për raketat që kthehen në planetin Tokë. /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *