Ecja në shi, e shëndetshme

Share

Nëse e gjeni veten në ambient të hapur kur është duke rënë shi, kjo nuk do të thotë se duhet të nxitoni për në shtëpi sa më shpejt që është e mundur.

Në fakt, sipas hulumtuesve, ecja në shi ka shumë përfitime shëndetësore.

Bright Side i tregon disa prej përfitimeve që i sjell ecja në shi.

Aroma e shiut na bën të lumtur: Shumë bimë prodhojnë vajra, të cilat lirohen pas shiut.

Ato i japin ajrit një aromë, të cilës njerëzit i reagojnë pozitivisht. Kjo ka të bëjë edhe me erën specifike të ozonit (atomeve të oksigjenit), të cilat ia sjellin ajrit freskinë, e përmirësojnë sistemin tonë qarkullues dhe e zgjojnë trurin.

Shiu e përmirëson metabolizmin: Aktiviteti fizik në shi e aktivizon metabolizmin. Kjo për shkak se lëvizja në këto gjendje atmosferike e nxit trupin të shfrytëzojë më shumë energji.

Ajri pastrohet gjatë shiut: Shiu i absorbon ndotësit nga ajri, e pastron pluhurin, e pasuron ajrin me oksigjen dhe sjell ndjenjën e freskisë.

Komento

Recent Posts

 • a1Instant
 • Aktualitet
 • koronavirusi
 • masat kufizuese
 • ministria e shendetesise
 • Omicron
 • spitali infektic

Rastet e reja në ulje në fund të nëntorit, kërcënimi nga varianti i ri dhe masat kufizuese në vend

3 hours ago
 • CH-Ballkani
 • Koronavirusi: çast pas çasti
 • Kosova

Qytetarët që do të hyjnë në Kosovë duhet të kenë dëshminë e vaksinimit të plotë

3 hours ago
 • allegri
 • chiellini
 • Juventusin
 • Sport

Chiellini: Allegri frymëzon Juventusin drejt fitores

4 hours ago