Emigrantët janë ‘të përfaqësuar dobët’ në tekstet shkollore, tregon studimi

0
Shpërndaje lajmin

Ndërsa tekstet shkollore të përdorura në shkollat zvicerane i sensibilizojnë fëmijët ndaj termave raciste që nuk duhen përdorur, ato nuk përfaqësojnë me saktësi shoqërinë multikulturore të Zvicrës, përcjell albinfo.ch.
Ky është konstatimi i një studimi të publikuar nga Komisioni Federal kundër Racizmit (CFR) të hënën.
Mungon portretizimi i Zvicrës si një shoqëri shumëkombëshe, duke e treguar vendin si “të bardhë dhe homogjen”.
Diversiteti kulturor ilustrohet kryesisht në tekstet shkollore nga shtetas evropianë, dhe jo nga njerëz të etnive të ndryshme që jetojnë gjithashtu në vend, raporton CFR.
Emigrantët nuk treguan rezultate të larta arritje, ani pse mundësitë i kanë të larta për shkak të shumgjuhësisë.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *