Emigrimi i mjekëve në Gjermani, Rama:Nuk mund t’i kërkojmë asnjë vendi të ndalojë lëvizjen e lirë

Shpërndaje lajmin

Kryeministri Edi Rama tha sot nga Berlini se jë ndër çëhsrjet që diiskutoi me kacelarin gjermani ishte largimi i fuqisë punëtore në Gjermani.
Në një konferencë të përbashkët me Olf Scholz, Rama dhe se dyshja diskutuan se si Shqiëria të mos jetë financuesi I drejtpëdtrejtë i sisitemit shëndetësor gjerman.
Sakaq kryeministri theksoi se nuk mund t’i kërkojë asnjë vendi të BE-së që të ndalojë lëvizjen e lirë të kapitalit njerëzor
Edi Rama: Nuk mund ti kërkojmë ansjë vendi të BE-së që të ndalojë lëvizjen e lirë të kapitalit njerëzor dhe të atyre që duan të sprovojnë veten në fushën e profesionit tjetër. Kemi diskutuar me kancelarin se si Shqiëria të mos jetë financuesi I drejtpëdtrejtë i sisitemit shëndetësor gjerman./ / 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *