Epidemiologët: Pse është zhdukur gripi këtë vit

Share

Epidemiologu Ilir Alimehmeti shprehet se Covidi për të rinjtë mund të jetë i ngjashëm me gripin, por për moshat mbi 50 vjeç e lart sëmundja merr një vrull më të madh. Ai ka treguar se në Shqipëri dhe në të gjithë hemisferën veriore nuk ka grip, por vetëm Covid.

“Sivjet gripi është zhdukur, nuk ka grip dhe si duket kur janë këto simptoma, gjasat më të mëdha janë të Covid-19 dhe kërkohet testi. Dhe jo vetëm në Shqipëri, është në të gjithë hemisferën veriore që po e vemi re këtë.

Nuk e vumë re shumë në hemisferën jugore. Kur ne ishim në verë ata ishin në dimër, atje nuk u vu shumë re kështu, por në hemisferën veriore jemi komplet situatë tjetër” – tha ai te “E diela shqiptare”.


Share

Komente