November 29, 2021

Facebook do të lejojë më shumë kontroll mbi përmbajtjen e News Feed

Shpërndaje lajmin

Kompania ka vite që luan me algoritmin e News Feed.

Meta, e cila zotëron Facebook, po teston mënyra të reja që përdoruesit do të jenë në gjendje të menaxhojnë përmbajtjen që shohin në News Feed në Facebook.

Testi është fillimisht i disponueshëm për një numër të vogël përdoruesish dhe i lejon ata të rregullojnë prioritetet e tyre për të rritur ose ulur sasinë e përmbajtjes që shohin nga disa miq, anëtarë të familjes, grupe dhe faqe me të cilat janë lidhur në platformë.

Facebook ka ndryshuar mënyrën se si News Feed shfaq përmbajtjen disa herë gjatë viteve dhe nuk ka vendosur ende se cila përmbajtje duhet të ketë përparësi dhe pse.

Nuk dihet se si kompania kontrollon News Feed, por ajo publikoi një raport në shtator, në të cilin thekson se do t’i ofrojë publikut një pasqyrë më të mirë se çfarë përmbajtje mund të shohë.

Meta thekson se testi i ri është një përpjekje për t’u ofruar përdoruesve më shumë kontroll në News Feed, në mënyrë që ata të shohin më shumë përmbajtje që duan dhe më pak atë që nuk u nevojitet.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *