Familja shqiptare në Diasporë që mbi njëzet vjet çojnë përpara një art, atë të këpucëtarit

0
Shpërndaje lajmin

Giovanni Gavoci, 54 vjeç, është mjeshtër zejtar i këpucave. Ai është lindur në Scutari në Shqipëri, i cili, së bashku me bashkëshorten e tij Vera 54 vjeç dhe djalin e tij Julian 30 vjeçar, ka mbi njëzet vjet që çojnë përpara një art, atë të këpucëtarit, transmeton albinfo.ch.
“Ferrara” logo e këpucave të Giovanni Gavocit janë shumë të dashura nga VIP-at Italian dhe më gjerë, sidomos për aktorët e Hollywood-it.
Këpucët e tij kushtojnë duke nisur nga 750 euro deri në rreth 3 mijë euro: “E jona është një klientelë e klasit të lartë që zakonisht i përdorin sportistë, aktorë dhe njerëz të famshëm nga e gjithë bota”, shprehet ai
Nga laboratori i tij në Ferrara, dalin këpucë që udhëtojnë në të gjithë botën. Të bëra me dorë, me kujdes dhe vëmendje obsesive ndaj detajeve, ato zbukurojnë veshjet e njerëzve të famshëm, përfshirë ato të aktorëve të sistemit të yjeve të Hollivudit.
“Kam mbërritur në Itali në vitin 1994, pasi u largova nga Shqipëria. Fillimisht punova në botën e bujqësisë, më pas në vitin 2002 hapa riparimin e parë të këpucëve në Piazza Sacrati në Ferrara. Ishte një punë që e kisha mësuar që fëmijë me gjyshin tim që më kishte mësuar sekretet e kësaj zanati. Më pas, në një moment mendova se përveç riparimit të tyre mund t’i bëja edhe ato dhe kështu fillova të prodhoja disa palë këpucë. Pastaj prodhimi u rrit dhe hapa një laborator shumë më të madh në via Caldirolo”, shprehet ai.
“Pas hapjes së dytë, hapa një laborator tjetër, ku jemi sot. Nga këtu ne prodhojmë këpucë për t’i dërguar në të gjithë botën.”
Vlen të theksohet se firma e tij përbëhet nga guruaja e tij Vera dhe djali Julian.
“Ne jemi një kompani tërësisht familjare”.
Vlen të theksohet se këpucët janë të gjitha të punuara me dorë. Janë qind për qind artizanë dhe kjo i bënë të pakonkurrencë në treg”. /Albinfo.ch

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *