Fermerët e Jurës ftohet të vendosin tabelat e hyrjes së prapthi

0
Shpërndaje lajmin

Fermerët e Jurës janë ftuar të vendosin tabelat e hyrjes së prapthi. Ky është rekomandimi i Dhomës së Bujqësisë AgriJura, dy muaj pas lëvizjes së tyre protestuese. Ajo sapo i ka njoftuar se kantoni nuk do ta kryejë këtë operacion.
Dhjetëra, ndoshta qindra, tabela u kthyen dy muaj më parë në gjithë vendin. Aksioni bëri të mundur ndërgjegjësimin dhe ilustrimin e kërkesave bujqësore në autostradën publike. Edhe nëse diskutimet duhet të vazhdojnë ende me autoritetet federale dhe sektorë të ndryshëm, në Jura, komiteti i Dhomës së Bujqësisë beson se mesazhi është dërguar.
Drejtori i AgriJura, François Monin, shpjegon, në emër të komitetit, “se tani do të ishte normale të viheshin në rregull pajisjet”. Ai shton: “Pashë gjithashtu që përfaqësuesit e Révolte agricole në kantonin Jura, të cilët ndoshta ndonjëherë janë pak më virulent se mbrojtja profesionale, gjithashtu u kërkuan fermerëve t’i kthenin këto shenja”.
Shteti dhe departamenti i tij i infrastrukturës kanë bërë të ditur gjithashtu se nuk do të jetë përgjegjës për këtë operacion. Nuk bëhet fjalë gjithashtu për të gjetur ata që i kthyen panelet.
François Monin e mirëpret këtë dhe i bën thirrje sensit të përbashkët të fermerëve. “Do të ishte utopike të dëshironi të kryeni një gjueti shtrigash. Do të ishte gjithashtu joproporcionale në krahasim me dëmet e tjera që mund të bëheshin. […] Unë mendoj se është këshillë e mirë të dëshironi të mbani marrëdhënie të mira me ‘Shtetin Jura’ ‘.
Dhe nëse materiali mungon, AgriJura do të përpiqet të kërkojë vidhat e sakta nga kantoni. Ky i fundit ka stoqet e nevojshme./RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *