Financimi publik i sigurisë së Forumit Ekonomik zemëron kritikët

Shpërndaje lajmin

Forumi Ekonomik Botëror (WEF), një mbledhje ekskluzive e njerëzve të pasur që hyjnë në avionë privatë, shihet nga shumë njerëz si jashtë kontaktit me sfidat kryesore me të cilat përballet aktualisht popullata globale. Kritikët zviceranë të ngjarjes janë të zemëruar që një ngjarje e mbyllur për publikun ofrohet me siguri të financuar nga publiku, raportoi 20 Minutes, përcjell albinfo.ch.
Forumi, i cili fillon të hënën, më 16 janar 2023, kërkon personel të rëndësishëm sigurie për të mbrojtur personalitetet ndërkombëtare të pranishëm. Rreth 5,000 staf ushtarak thuhet se kërkohen për të siguruar ngjarjen.
Kritikët argumentojnë se paratë publike nuk duhet të shpenzohen për një ngjarje private. Përveç kësaj, ata pretendojnë se ngjarja shkel neutralitetin e Zvicrës, sepse pjesëmarrësit nga Rusia janë ndaluar.
Megjithatë, qeveria federale mbron financimin publik të sigurisë për ngjarjen private. Më shumë se 200 krerë shtetesh do të jenë në këtë aktivitet. Sipas ligjit ndërkombëtar, këta njerëz gëzojnë një detyrë mbrojtjeje, tha ai. Veç kësaj, ngjarja është në interes të Zvicrës. Ai paraqet një mundësi për Zvicrën që t’ua prezantojë shqetësimet dhe qëndrimet e saj partnerëve të huaj, përcjell tutje albinfo.ch.
Kostoja publike e sigurimit të ngjarjes ka rënë gjithashtu nga 3,375 CHF në 2,25 milionë CHF, vuri në dukje qeveria, me WEF që ka marrë 3,375 CHF në vend të 2,25 milionë CHF të kostos. Dhe në një masë të madhe personeli ushtarak i pranishëm do të kalojë kohë duke qëndruar roje në ngjarje në vend të trajnimit të mëtejshëm të detyrueshëm ushtarak, një kosto që tashmë është përfshirë në buxhetin ushtarak të Zvicrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *