April 15, 2021

Flini me apo pa çorape natën? Çfarë thotë shkenca për ju

Shpërndaje lajmin

Ka dy lloje njerëzish në botë: ata që mbajnë çorape kur flenë natën dhe ata që flenë zbathur. Disa e kanë të pamundur të flenë nëse këmbët i kanë të zbathura, ndjehen të ftohtë dhe duhet të çohen nga një shtrat në mes të natës për të veshur çorape. Të tjerët përjetojnë krejt të kundërtën. E kanë shumë të pakëndshme të mbajnë çorape kur janë në shtrat; u jep atyre një ndjenjë të marrjes së frymës dhe ndiejnë nxehtësi apo siklet të tepruar. Më poshtë abcneës.al do ju tregojse së çfarë thotë shkenca për ju që mbani dhe për ju që nuk mbani çoprape veshur gjatë natës

Ata që veshin çorape

Nëse vish çorape në shtrat kjo është ndoshta sepse je shumë e ndjeshëm ndaj të ftohtit. Nëse është kështu, kjo mund të ketë lidhje me aspekte të ndryshme të përbërjes tuaj fizike, përfshirë trashësinë e lëkurës tuaj dhe shkallën e metabolizmit të trupit tuaj. Njerëzit me një metabolizëm të rritur ndjehen të nxehtë dhe të djersitur gjatë gjithë kohës, ndërsa ata me një metabolizëm të ngadaltë dhe qarkullim të dobët të gjakut ndjehen të ftohtë më shumë se njerëzit e tjerë.

Por ndërsa të qenit i ndjeshëm ndaj të ftohtit është një gjendje e lidhur me karakteristikat tuaja fizike dhe biologjike, ajo gjithashtu ka shumë të bëjë me perceptimin tuaj të hapësirës dhe temperaturës. Kështu, dy njerëz me karakteristika shumë të ngjashme fizike mund ta perceptojnë klimën e jashtme në mënyra shumë të ndryshme.

Njerëzit të cilët ndiejnë nevojën për të fjetur me çorapet e tyre zakonisht kërkojnë të mbrohen. Nëse jeni një prej tyre, ka shumë mundësi që të adhuroni vende komode dhe gjithmonë të kërkoni të krijoni marrëdhënie të thella dhe shumë intime me të tjerët.

Ata që nuk veshin çorape

Nëse nuk mund ta toleroni idenë e gjumit me çorapet, dhe vetëm mendimi se këmbët tuaja janë të mbuluara natën ju bën të mos ndiheni rehat, kjo është ndoshta sepse keni ose një metabolizëm më të shpejtë se të tjerët, qarkullim të mirë të gjakut ose më të trashë lëkurës Ju keni një predispozitë biologjike për të ruajtur dhe gjeneruar nxehtësi dhe për këtë arsye nuk ndjeni nevojën për të mbuluar këmbët tuaja.

Sidoqoftë, nuk është vetëm fizike. Të qenit më pak i ndjeshëm ndaj të ftohtit lidhet gjithashtu me mënyrën e bashkëveprimit me të tjerët. Nëse jeni një gjumë zbathur, ju me siguri jeni një person shumë i pavarur. Ju e vlerësoni shumë hapësirën tuaj personale dhe bini në kontakt me të tjerët vetëm kur jeni të gatshëm të bashkëveproni. Në një marrëdhënie ju keni tendencë të merrni një rol mbrojtës, jeni të sinqertë dhe nganjëherë sfidues, por dini të kujdeseni mirë për njerëzit që do të thonë shumë për ju./e.b-abcnews.al


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *