FMN: Franca duhet të fillojë të frenojë financat vitin e ardhshëm

Shpërndaje lajmin

Franca duhet të fillojë të frenojë financat publike nga viti i ardhshëm për të siguruar që borxhi të mos vazhdojë të grumbullohet, tha të hënën Fondi Monetar Ndërkombëtar, përcjell albinfo.ch
Në një deklaratë pas një vizite vjetore të stafit, FMN tha se Franca kishte zbutur me sukses goditjen ekonomike nga tronditja e çmimit të energjisë me ngrirjen e çmimeve të gazit dhe energjisë elektrike, transfertat e parave të gatshme për familjet dhe një ulje të çmimit të karburantit.
Por, me masat që kushtojnë mbi 2% të prodhimit ekonomik në 2021-2022, ato erdhën me një kosto të madhe dhe qeveria duhet të përqendrojë më mirë mbështetjen duke rritur gradualisht heqjen e kontrolleve të çmimeve duke rritur ndihmën e synuar për ata që janë goditur më rëndë, tha FMN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *